Photoshop reality - Det du ser er ikke sant:-)

Det er gammelt nytt at alt man ser av bilder innen reklame, fashion og beauty er redigerte og retusjerte bilder. Her er et lite eksempel. Dette er sikkert litt ekstremt for de fleste, men jeg synes det er moro:-)

Dette er Marthe etter at jeg har lekt meg litt med Photoshop:


Her er det samme bildet slik det så ut når det kom ut av kamera:


Og her er et bilde jeg tok av Marthe et par dager etterpå, med helt naturlig makeup og ingen retusj:

12 kommentarer

Christina

10.aug.2010 kl.09:56

Der kan man se =)

Eva Lill

10.aug.2010 kl.10:01

Litt gøy å se hvor mye man kan forandre med photoshop, gøy med før og etterbilder da :)

Camilla

10.aug.2010 kl.10:07

Synes det er teit at man redigerer så mye i magasiner og lignende. Hvorfor skal man fremstå penere enn det man er? Da får jo folk sjokk når de møter deg i virkeligheten :P

rolfie

10.aug.2010 kl.10:14

Camilla:

Tenk over hva man gjør for å oppnå skjønnhet... hvor mye tid og penger man bruker på alt fra klær, makeup, hår, hudprodukter, plastiske operasjoner, botox, osv. - Er det egentlig da så rart at man også tukler litt i Photoshop for å oppnå det "perfekte"?

Skjønnhetsjaget har sine baksider og det er på mange måter et alt for sterkt og usunt fokus på utseende i dag - men - det ER der, og vi må forholde oss til det. Jeg håper at jeg kan skape en litt alternativ interesse for det her på bloggen min, ikke minst ved å fortelle om hvordan skjønnhetsidealene og bildene på magasinforsidene blir til:-)

funk

10.aug.2010 kl.10:24

Kult :-p
Vi er bloggen av og for bloggere. Vi ønsker ditt beste kodak-moment. Send inn ditt blinkskudd til oss, som vi publiserer og linker til bloggen din :)

Catharina

10.aug.2010 kl.10:34

kjempe fine bilder da:)

Catharina H.Pedersen

10.aug.2010 kl.10:42

Kult! Veldig bra :)

Jeg er nettopp ferdig utdannet mediedesigner, men jeg har enda ikke greid å sminke folk med photoshop. Eller , jeg greier det, men det ser ikke SÅNN ut hvertfall =)

Knut Ivar

10.aug.2010 kl.10:43

Jeg synes "photoshopping" er et godt verktøy til fashion/reklame etc. Fashion/reklame -bilder er noe annet enn et portrett, og er der for en hensikt. Det designes og settes opp og er oftest meget nøye gjennomtenkt. For å oppnå det en ville oppnå, er photoshop ofte det eneste alternativet. ..., men husk at et godt utgangspunkt gir mindre photoshop. Derfor er det at fotografering faktisk er en kunst (og yrke) hvor erfaring og talent fortsatt er viktig for å få de spektakulære bildene.

For "vanlig" foto (portretter etc), er det som regel mye mindre retusj, men det kan jo være greit å fjerne kvisa fra bryllupsbildene ... :) Ørlite photoshop kan ofte gi et bilde litt ekstra uten at en skal dra for hardt i spakene.

Anna

10.aug.2010 kl.11:38

Wow, det ser ikke ut som samme person.. Synes ikke at photoshop burde vært lovlig innen reklame, det viser jo bare et falsk bilde over hvordan vi skal se ut.

bearpaws

10.aug.2010 kl.11:49

kjempe kult :-)

Mirsha

10.aug.2010 kl.11:52

denne bloggen skal jeg følge med på :D likte den veldig godt :)

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

36, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits