Makeuptips 1 - Makeup som "forstørrer" øyet

Å forstørre øynene med makeup er relativt enkelt så lenge man ikke har tunge øyelokk. Sliter man med tunge øyelokk er det litt vanskeligere å få til å se bra ut, men selvsagt fullt mulig.

Kort forklart:

A) Bruk en lys farge på det øvre øyelokket

B) Bruk en mørk farge fra globalen og grader den oppover så langt som du tør - makeupen blir "tyngre" jo lengre opp du drar den, men øyet blir også større og dypere. Er du som de fleste norske jenter litt trang i blikket, så legg skyggen primært fra midten av øyet og utover (i retning øret) Husk å ikke dra den for høyt, du skal alltid ha et lyst parti opp mot brynet for å fremheve brynsbenet.

C) Husk å legge en mørk skyggen fra den nedre våtkanten og 1-3 mm. nedover på det nedre øyelokket. Også dette primært fra midten av øyet og utover i retning øret, om du har typiske norske trekk, dvs. litt smal mellom øynene.

Mange er redde for å legge mørk skygge under øyet fordi de tror man kan se "syk" ut, eller som om man har grått, men denne skyggen er vesentlig for å forstørre øyet, ettersom den simulerer skyggen av øye-eplet. Den definerer også formen på øyet.

D) I enkelte tilfeller vil en hvit eyeliner på nedre våtkant gi en forstørrende effekt, men vær oppmerksom på at dette også kan få nede øyelokk til å se "slapt" ut, som om det henger. Har du litt "triste" øyne bør du unngå lys farge på nedre våtkant og heller bruke en mørk eyeliner.

E) Bruk litt skimmer i en lysere farge midt på det nedre øyelokket og ton den mot en litt mørkere matt farge mot kantene og opp mot globalen - dette gjør at øyet ser rundere og større ut. 

Her er et enkelt eksempel som viser teknikken:


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

36, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits