Makeuptips 2 - "Glade øyne" - Aylar eksempel!

Å lage "glade øyne" er en av de viktige essensene i en nordisk/europeisk makeup. Glade øyne er et sentralt og viktig skjønnhetstrekk.

Med "glade øyne" mener øyne som skrår ned mot nesen og opp mot tinningene. Det finnes mange misforståtte måter å gjøre dette på og jeg har sett ekstreme forsøk med mørk eyeliner som etter min mening gir et preg av tegneserie mer enn av skjønnhet.

Jeg anbefaler å bruke duse skygger for å vri øyet mest mulig med en naturlig men likevel tydelig look. Det handler om å skape en illusjon.

Teknikken er enkel og kort forklart:

A) Bruk mørk øyeskygge på øyelokket og opp over globalen på yttersiden av øyet (der man vil gi et løft).

B) Legg en mørk skygge UNDER som starter ved våtkanten ytterst og som synker litt nedenfor våtkanten innover mot nesen. Jo lenger inn mot nesen man drar skyggen, jo mer vil det se ut som om øyet syner nedover ved/langs neseroten.

Her har jeg lagt makeup på og fotografert Aylar med nøyaktig denne teknikken. Legg merke til hvor lite skygge som egentlig kreves for å skape en fin effekt:


Det er lett å mistolke makeup-teori og tenke at mørke farger/skygger "tynger" øynene og gjør dem mindre glade, men i praksis vil denne teknikken gjøre øynene gladere og lettere, selv om man legger mørk skygge under øyet. Skyggen trekker sammen områdene RUNDT øyet og vrir dermed øyet.

Her har jeg brukt samme teknikk  på Alexandra Joner og forsterket effekten ved å bruke en lys skimmerfarge langs våtkanten ved neseroten. Legg merke til at den mørke skyggen over øyet starter ved midten av øyet og utover, og at skyggen under øyet trekkes nedover fra midten av øyet og inn mot neseroten:

 

16 kommentarer

Madde

11.aug.2010 kl.08:39

Skulle ønske jeg fikk det til like fint som deg :)

Caroline aasen.

11.aug.2010 kl.08:43

Hei , vil du bli med på konkuransen på bloggen min ? Sorry får reklamasjon. men Bra tips :)

Renate

11.aug.2010 kl.08:45

Godt tips ;)

Amanda Kongsvik

11.aug.2010 kl.09:12

Tusen takk for godt tips :)

Helle

11.aug.2010 kl.09:18

Fint tips! :-)
vakkre de er :D og gode tips

jummymummy

11.aug.2010 kl.09:22

Nydelig! :D <3

Bella

11.aug.2010 kl.09:54

Uttrykket "glade øyne" har jeg ikke hørt før, men skjønner jo hva du mener. Så bra tips, takk! :)

~ Veronica ~

11.aug.2010 kl.10:25

Gode tips, takk :)

Stine

11.aug.2010 kl.10:35

gide tips ! takk :D

Marte

11.aug.2010 kl.10:39

Bra tips! Oppdaget bloggen din nå, og gjett om jeg blir fast leser. Elsker å fotografere og jeg drømmer også om å ta makeupartist etter jeg er ferdig med den utdannelsen jeg driver med nå. Får se hva pengene sier når den tid kommer!

Cindy :)

11.aug.2010 kl.10:40

Guri, så flink du er! Helt imponert jeg.. hvordan fant du ut at du skulle lære sminke?

*KleM*

rolfie

11.aug.2010 kl.10:49

Cindy:

Hvordan jeg fant ut at jeg skulle lære å sminke? Det er en enkel historie...

Jeg hadde tidligere ansatt en fast makeupartist på heltid. Da hun fant ut at hun heller ville jobbe freelance og ikke hadde anledning til å stille opp på de tidspunktene jeg hadde shoots, fant jeg ut at jeg måtte prøve selv! Jeg visste jo hvordan ting skulle se ut, etter å ha fotografert hundrevis av personer med fotomakeup, så det jeg måtte gjøre var å lære hvordan verktøyene fungerer og litt om produkter.

I ettertid har jeg gjort makeup på et par tusen personer, alt fra fotomakeup til fest, catwalk og teater, og jeg har gjort en grundig studie av skjønnhetstrekk og sammenhengen mellom lys og makeup. I og med at jeg kontrollerer hele workflowen fra makeup til lyssetting og retusj har jeg muligheten til å planlegge det hele uten å måtte forklare til makeupartister som kanskje ikke snakker samme språk... dvs. fagterminologi innen makeup er en utfordring!

Jeg synes makeup er veldig spennende og holder også kurs og workshops i makeup.

Helle

11.aug.2010 kl.10:57

Kjempe kult !

Maylen Olsen

18.aug.2010 kl.18:20

vakker makeup

01.des.2010 kl.21:57

flotte tips!:) og kjempe flott sminket!!:)

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

37, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits