Makeuptips 3 - Markere beinstruktur

De fleste norske jenter kler å markere beinstrukturen i ansiktet litt ekstra, dvs. gjøre brynsben, kinnben, kjeveben og hakespissen mer markert. Det gjør ikke bare at ansiktet blir tydeligere, men det gir en klar slankende effekt!

Den største feilen mange gjør er i så måte å dekke ansiktet i en enstonig foundation, for så å legge rosa i kinnene - dette fjerner ikke bare det man har av naturlige skygger i ansiktet, men den ofte feilplasserte rougen kan direkte motvirke høye kinnben og bollekinn, dersom den legges feil - altså - IKKE legg en mørk rød/rosatonet rouge for høy på kinnbenet eller frem på kjakene - det gir i beste fall budeieaktige eplekinn i god tyrollerstil:-)

Den riktige måten å markere beinstruktur på - eller å konturere som vi sier på fagspråk - er å legge pudder/solpudder/rouge/foundation i liknende men mørkere toner enn den foundation vi bruker som basis, UNDER de beinene vi ønsker å fremheve.  Skal man fremheve kinnben legger man ikke oppe på kinnbenene men fra det punktet som stikker lengst ut og nedover på kjaken i en slags trekant der den ene spissen peker opp mot tinningen langs øret og den andre spissen peker frem mot munnvikene mens den nederste kanten av trekanten går 2-3 cm. fra kjevebenet. Ønsker man å fremheve kjeveben og kinnben ytterligere kan man legge highlight, til og med med skimmer, langs kjevebenet og oppå kinnbenet.

På samme måte kan man fremheve brynsben ved å legge lys foundation rett over øyebrynet og en mørkere foundation eller solpudder opp mot hårfestet på siden av pannen, dvs. mot vikene. Dette vil ikke bare markere brynsbenet, men man vil også forme pannen slik at den ser rundere og "dypere" ut, noe som kler de fleste.


Eksempel 1 - Aleksandra Stølen. Her ser dere klart highlighting p å kinnben og kjeveben, samt skygger i kjake. Her har jeg også lagt litt ekstra skygge under kievebenet for å få en ekstra markert effekt, ettersom dette egentlig er helfigurbilder der kontureringen blir enda viktigere.
Eksempel 2 - Her har jeg brukt akkurat de samme teknikkene på Alexandra Joner. Legg merke til skyggen i tinningen som smaler inn pannen og gjør ansiktet høyere.

6 kommentarer

KPham

11.aug.2010 kl.17:00

Bra tips:)

Serine B. Hansen

11.aug.2010 kl.17:02

kjempegode tips :)

Solinn Strand

11.aug.2010 kl.17:27

kjempe gode tips :D

LevinPus

11.aug.2010 kl.17:49

Fint tips, men jeg er for slank til det :D

Liker bloggo di, fordi den er unik i forhold til alle andre sin.

Ha en fin dag videre.

Henriette

11.aug.2010 kl.19:08

Hei! Så utrolig flink du er.. Det må være fantastisk og jobbe med noe man virkelig elsker=) Fantastisk.. Er selv utdannet makeup artist/ stylist, men jobber ikke som det. Men det er en stor drøm.. Jeg husker godt hvor mye kick jeg fikk av det når jeg jobbet som det... Stå på videre.. Elsker bloggen din og drømmer meg bort i vakre skygger, linjer og bilder... Stå på videre.. Klem Henriette

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

36, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits