Makeuptips 6 - fyldige lepper

Fyldige lepper er et av de viktigste skjønnhetstrekkene! Ta deg en tur på Narvesen og titt på magasinforsidene - alle modellene har fyldige lepper. Ta en liten titt på de kvinnelige (og mannlige) skuespillerene som har gjort karriere i Hollowood - alle har fyldige lepper!

Dessverre er også smale lepper et sterkt gen i norsk og nordeuropeisk arvemateriale. Så, du skal ikke være lei deg om du ikke har fyldige lepper - de aller fleste av vennindene dine har heller ikke fyldige lepper:-)

Diverse innsprøytninger og plastisk kirurgi har ødelagt mange smale, men likevel pene lepper, og jeg er sterk motstander av alt av leppe-plastikk. Det blir sjelden eller aldri bedre enn dine egne lepper.

Da er det bedre å bruke noen enkle makeuptriks for å gjøre det beste ut av dine naturlige lepper.

Igjen handler det om å skape en illusjon av skygger og lys, som får leppene til å se mer fyldige ut. Å bruke liner som man drar litt utenfor den mørke huden på leppene er et triks som IKKE fungerer i praksis, om man da ikke vil se ut som en helt ordinær sirkusklovn.

Med makeup kan man lage større og fyldigere lepper uten å gjøre leppene mørkere enn den naturlige fargen du har. Spesielt dersom du har en tung øyemakeup må du være forsiktig med for mørke farger på leppene.

Her er trikset:
Når du skal forstørre leppene legger du mørk foundation eller solpudder/rouge UNDER nerleppa, der det ville vært skygge dersom leppene var større. Så legger du en lys skygge, evt. med litt skimmer rett over der den mørke naturlige fargen stopper på øverleppa, dvs. en highlight i en 2 mm. tykk rand langs øverleppa. Så legger du en lys lebestift/lipgloss øverst på både øverleppa og nerleppa, og en mørkere gloss/stift nederst på leppene. Det kan være enklest å legge den mørke over hele leppene, og så en lys øverst på nerleppa for å få den til å svulme litt ekstra. I enkelte tilfeller kan du også legge litt skygge mellom nesen og øverleppa, men vær forsiktig så det ikke ser ut som du har bart.

Dette kunne høres litt komplisert ut, men det er ganske enkelt når du har gjort det et par ganger. Det er helt ok om du ikke er så nøye med at kantene på gloss/stift blir helt perfekte. For rette linjer med har kontrast forminsker faktisk leppene... 

10 kommentarer

Khelmine

13.aug.2010 kl.21:50

Du har mange flotte sminketips. Men kan du ikke legge ut et eksempel-bilde på alle tipsene dine? er så mye lettere å forstå hva du mener da :) også får man jo se hvordan det vil se ut om man skal prøve selv

<3 LINDA

13.aug.2010 kl.22:10

Enig! Men herregud så bra blogg! Fortsett slik.

Mia

13.aug.2010 kl.22:12

har fyldige nok lepper fra før av :P

Makeupartist Heidi Larsen

13.aug.2010 kl.22:14

hei ! Kom over bloggen din ! Skal lagre til favoritter. Synes det er gøy med sminketips fra andre makeupartister. Og kjempegøy at du er mann ! Har ikke sett mange mannlige makeupartister i norge, spesielt ikke på blogg :)

Mariel Alexandra

14.aug.2010 kl.02:42

Bra sminketips! Kunne du lagt ut bilder med step by step? :) Litt enklere å forstå da!

Elise Kristin

14.aug.2010 kl.17:52

Den versjonen var ny for meg! Skal prøves ut :) Syns du har en flott blogg. Interessant å lese :)

Charlotte Norberg-Schulz

17.aug.2010 kl.20:13

Heia Rolf-Ørjan! Kor arti at du har fått deg blogg! Ska verkelig føll med, du har jo masse interessangt her! Og eg e lykkelig førr at eg e vælsigna med en liten nese, og ganske fyldige leppe! Største minuset med mitt hode/ansikt e at det e så rundt! Det fins vell ikke nå "magi" førr å få høvve mindre rundt? haha :)

rolfie

17.aug.2010 kl.20:51

Charlotte Norberg:

Magien for å gjøre ansiktet lengre og smalere er å bruke kraftig konturering eller skyggelegging der man skyggelegger kraftig både under kjeveben, kinnben og i tinningene. Ansiktet vil oppleves som mindre og smalere, og dermed vil øynene og munnen også oppfattes som større... dobbel effekt mao;)

susannehusebo

18.aug.2010 kl.00:38

Takk for tipsene du gir bort :)

heidi

19.aug.2010 kl.21:30

jeg kunne alt det fra før jeg:D

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

36, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits