Bikini- og undertøysmodeller!

Noe av det jeg synes er aller mest vanskelig og utfordrende med jobben min, er noe så tilsynelatende enkelt som å rekruttere en undertøysmodell!

Jeg rekrutterer ofte modeller på gata, på facebook, eller til og med på bloggen her til fashion og beautyshoots, og de fleste synes det er smigrende å bli spurt og stiller gledelig opp på TFP eller betalte kommersielle jobber.

Dersom jeg derimot ser at en jente (eller gutt) ha potensial som undertøys- eller biknimodell er det plutselig mye vanskeligere!!!

Selv om undertøysbilder, bikinibilder og nakenhet generelt sett er utrolig mye brukt i mote- og reklameindustrien, har de aller fleste jenter en frykt for å gjøre slike bilder. Det som er det rareste av alt, er at de samme jentene som takker nei til å være undertøysmodell, har publisert de minst flatterende og gjerne svært tacky bildene av seg selv fra sommerens beach party på sin åpne facebookprofil...

... så hva er da problemet med å ta noen delikate undertøysbilder i kategorien fashion/beauty?

Kanskje er det frykten for at jeg er en gammel mannsgris som gjør undertøysbilder for å titte på lekre "småjenter"? Vel, jeg kan trøste med at jeg har fotografert hundrevis av jenter i både undertøy, bikini og uten noen ting som helst - til og med erotiske bilder - uten at jeg en gang har kommet med en tilnærmende kommentar!  Skal man lage delikate bilder må fokusen være profesjonell.

Jada gutter - det går faktisk an å venne seg til å jobbe med nakne jenter uten at man må sikle etter dem!!

Her er noen bikni- naken- og undertøysbilder jeg har laget:Mariann Birkedal, Frøken Norge 2010  (Miss World-kandidat)


Dung Le Huynh - kjæresten min:-)


Alexandra Joner


Melinda Elvenes - Frøken Norge 2010 (ms Universe-kandidat)


Amal Muhammed


Olga Kivaeva


Linn Nicolaysen


Linn Nicolaysen

Alexandra Sanneh Stølen


Susanne

18 kommentarer

Mirsha

18.aug.2010 kl.18:12

bare lurer, når du rekrutterer modeller, må de være over 1.70?

eller kan de være lave, siden det er på bilder og ikke catwalk..

18.aug.2010 kl.18:14

utrolig vakkert=)

elsker slike bilder.

Silje Rødahl

18.aug.2010 kl.18:22

Lurer litt på det samme med over 1.70 spørsmålet jeg.

:)

18.aug.2010 kl.18:29

Tror det henger sammen med at vi jenter vil bli tatt alvorlig, og at vi klarer å rettferdiggjøre for oss selv å ha bilder fra stranda og soling på facebook, som er tatt under "naturlige" forhold, i forhold til nakne/lettkledde bilder tatt proffesjonelt. :) kall det gjerne irrasjonellt, men det er sånn jeg ville følt det i hvertfall :P det er liiiitt det samme som at vi jenter for alt i verden ikke vil at gutter skal se oss i truse og bh, men at bikini liksom er no heeelt annet :P btw så var dama di pen ;)

Siewartz

18.aug.2010 kl.18:53

Veldig flotte bilder! :)

Jeg for min del tenker litt sånn at på strandbilder og andre "naturlige" settinger er det ikke fult så høye forventninger til at man skal se nærmest perfekt ut. Om man står undertøysmodell el.l har man litt mer press på seg om å se godt over gjennomsnittet bra ut.

Hendeen

18.aug.2010 kl.18:54

fine bilder! Likte det siste bildet veldig godt. Var så lyst og rent :)

Cathrine

18.aug.2010 kl.18:58

Kjempe bra bilder!:) Hva ser du etter i en modell?

Eámanë Séregon

18.aug.2010 kl.19:02

Nydelige bilder!

Jeg likte spesielt bildet med fiolinen! :o

rolfie

18.aug.2010 kl.21:16

Cathrine:

Hva jeg ser etter i en modell? Jeg ser etter egenskaper som vil gi en WOW-effekt:-) Dersom jeg kan lage bilder som publikum sier WOW til, så er det også stor sannsynlighet for at modellen kan brukes kommersielt, dvs. at jeg kan bruke modellen til oppdrag der jeg tjener penger:-) Jeg som så mange andre er ute etter å tjene mest mulig...

Jeg ser primært etter modeller som har karakter, skjønnhet og sex-appeal i en riktig kombinasjon. For stereotype modeller blir kjedelig og for sære modeller er vanskelig å selge. Modellene må være slanke (selvsagt) og de må ha en hud som ikke krever mange timer retusj... vanskelig å beskrive mer spesifikt, for modeller kan være så forskjellige:-)

rolfie

18.aug.2010 kl.21:18

Silje Rødahl:

Man må ikke ha en spesiell lengde for å gjøre gode bilder, men det er veldig sjelden at modeller under 1.70 har proporsjoner som funker bra til presentasjon av klær eller andre helfigurbilder i kommersiell sammenheng. Det finnes selvsagt unntak, men for kortere modeller blir gjerne føttene litt korte eller hodet litt for stort i forhold til kroppen;)

Tanja

18.aug.2010 kl.21:24

Har meg da ;) selv om jeg er litt gammel blitt :P

rolfie

18.aug.2010 kl.21:28

Tanja:

Å neida... ikke gammel, du er en flott modell;-)

Du ble jaggu litt overraska den dagen i billettluka.... hehe;)

Aina Regina

18.aug.2010 kl.21:32

Rart at det skal være slik ja :)

Synes det er vanskelig til å med som jente å spøre om å få ta slike bilder av modeller.

karolinekillingdalen

18.aug.2010 kl.21:33

Utrolig fine bilder :D

Monica

20.aug.2010 kl.15:42

Hun som lå på bladene, var veldig merkelig i ansiktet, noe rart med nasen og munnen. Men kroppen var helt ok:-) Flotte bilder Rolf, detta kan du!!

18.sep.2010 kl.22:40

Hei, hvor gammal må man være for å bli undertøysmodell og hvor høy?

Får høre at jeg har fin krpp av jenter og gutter... en det er vel ikke bare kroppen som tels.. eller?

svein

10.jan.2011 kl.21:08

Hei!

Eg har ei som eg er veldig glad i som bur iLatvia.

Ho jobber litt som modell der.

Ho blei veldig lei seg i dag,da ho fekk beskjed om at brystene er for små til å vere undertøysmodell.Er det slik i Norge også?

Det finnest jo pupper i alle varianter,og det burde også vere modeller med små,medium og store pupper.

Kroppen er jo nydelig,ho er tynn,kjempeflott kropp,kjempeflott ansikt,utstråling,hår....

rolfie

20.mar.2011 kl.09:44

svein:

På samme måter som det finnes håndtverkere med forskjellige ferdigheter (f. eks. rørlegger, snekker, maler) finnes det forskjellige typer modeller. Ikke bare motebransjen, men kulturen vår og alle dens aspekter har bidratt til å forme skjønnhetsidealene, og innenfor hver kategori klær finnes det stereotype idealer som foretrekkes i reklamesammenheng - av den enkle grunn at det selger best. Reklame produseres kynisk med EN hensikt, og det er å selge mest mulig. De reklamene som skaper størst inspirasjon eller drømmer om å oppnås er de som fungerer best... derfor er det slik du sier, over alt i alle kroker av motebransjen.

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

37, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits