Hvor vanskelig er det egentlig å bli modell?

Hver eneste dag kommer det mange henvendelser fra jenter som vil bli modell, eller som bare vil ha en vurdering om sine muligheter til å bli modell.

Mange har en sterk drøm om å bli modell... men hva er det egentlig å være modell, og hvor vanskelig er det å bli det?

Å være modell på heltid - dvs. å ha god nok inntekt til å leve av det av å gjøre modelljobber - er det bare noen veldig få som kan. Det kan sammenliknes med å være toppidrettsutøver!

I Norge er det flere personer som er norgesmester i en eller annen idrettsgren, enn det er modeller som lever av å være modell. Og så kan du tenke deg hvor vanskelig det er å bli Norgesmester i for eksempel spydkast, svømming eller lerdueskyting. Det er faktisk mye vanskeligere å bli modell.

Det er noen veldig få personer som har blitt modell helt av seg selv, fordi de har hatt flaks og blitt plukket opp på gata og har et stort naturtalent. Det er trolig flere som blir modell fordi de har vært med på noe som gjorde dem attraktive som reklameobjekter, f. eks. reality-TV. Kjendiser er det best betalte modellene i dag.

Så har vi den klassiske modellen, som har de utseendemessige egenskapene, som har øvd og øvd,  trådd rundt på castinger og besøkt modellbyråer i mange mange år, for etterhvert å klare å karre til seg nok oppdrag til å kunne kalle seg profesjonell modell. En god del av heltidsmodellene i Norge har gått denne lange og harde veien.

De modellene vi har aller flest av i Norge er de som gjør et lite oppdrag i ny og ne, eller kanskje bare er statist i en reklamefilm eller en spillefilm en eller to ganger i hele sin modellkarriere... noen av disse kaller seg også for modell;-)

Det jeg synes er litt morsomt, er at mange av de beste "modellene" i Norge er personer som ikke er klar over at de har det som skal til for å være modell. Noen er kanskje til og med mobbeoffer, fordi de er lange og hengslete, eller at de har et snålt utseende - i min verden kan det være en uoppdaget perle av en karaktermodell.

Jaja... noen drømmer om å bli modell, jeg drømmer om å få råd til båt:-)

Her er en av mine favorittmodeller, som jeg forøvrig "plukket opp på gata" relativt tilfeldig for noen år siden:

11 kommentarer

Maxter

23.aug.2010 kl.03:56

Bra innlegg! Som sagt være modell på fulltid er vanskelig. Og bli rik på modelling er one in a million. Men å være modell er en annet thing. Eg har vært modell siden ifjord (tilfelldig). Har også lært at ¨å være modell betyr ikke å være den peneste eller hotteste, men kunne posere riktig og god kommunikasjon med fotografer. Kanskje må du kanskje være høy/tynn for å bli fashion modell og har fin figur å bli gamlour modell. Men du kan også være fashion modell for altanativ klær stil og modell for exhibitions som krever litt mindre. Kanskje eg skal kalle det å være "print model".

jannikeogcecilies

23.aug.2010 kl.16:58

så fine bilder :D

Celin <3

23.aug.2010 kl.16:59

Fine bilder <3

imsunshine

23.aug.2010 kl.17:01

Helt sant det du har skrevet !

Jeg har utrolig lyst og bli modell selv. hehe :) Jeg elsker og stå foran kamraet og pose. Så når jeg får av strengen som er om 2månder, så skal jeg søke hos modell firmaet : Modellhuset.no

BRA BLOGG!

johanna ! <3

23.aug.2010 kl.17:01

Fin blogg:)

Marynette

23.aug.2010 kl.17:03

Godt innlegg! Men å si at det er vanskeligere å bli modell enn toppidrettsutøver... litt skeptisk.Selvsagt kan man ikke bli modell om man ikke har det som trengs, og det blir derfor vanskeligere. Men når det kommer til timer og innsats og trening, så vil eg påstå at en profesjonel spydkaster jobber like mye som en modell.

ellernoe

23.aug.2010 kl.17:18

Kjempefint innlegg :)

Jeg personlig er lei av at så mange kaller seg modeller, etter at de har vært på en shoot der de har kledd av seg... Uff.

Elsket bildene forresten, hun stråler virkelig! :)

Emine[S]

23.aug.2010 kl.17:21

Finn blogg! :'3 Kommetere 1 gang tilbake og jeg kommenterer 2 :'D

saraslilleverden

23.aug.2010 kl.17:58

Fine bilder!!

Var ikke klar over at det å bli modell var så vanskelig, Har alltid hadd lyst til å få prøve meg, men som det blir sagt så er vell den sjansen ganske liten...

Men, det er jo lov å drømme!!:):)

erikaduracell

23.aug.2010 kl.23:07

Bra skrevet! Hun modellen var rett og slett nydelig. Skjønner deg godt der.
Har forresten linket til siden din på siden min :)

Synne - kommenterer tilbake :)

26.aug.2010 kl.21:14

Du er veldig flink til å ta bilder :) jeg kunne tenke meg å bli modell, mest til foto. Men tror jeg hadde likt catwalk og visninger også :) Hva tror du?

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

36, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits