Extreme retusj:)

Jeg fortsetter å blogge litt om retusjering... se mine forrige to innlegg ang. mine innspill til www.aktivisme.no (Ungdom mot Retusjert Reklame)

Her er et par eksempler på det jeg vil kalle retusj-kunst:-)

Det første bildet er et eksempel på en bildestil som gjerne brukes som stemningsgivende ifb. kampanjer eller butikkdekor, dvs. de brukes i merkevarebyggende sammenheng og ikke typisk produktrettet reklame. Her er det Sølvi Strifeldt som har utført sin makeupkunst, og jeg som har retusjert litt i etterkant:Bildet er opplagt retusjert, noe de aller fleste vil se:-)

Det andre bildet er også kraftig retusjert og representerer en bildestil vi ofte ser ifb. kosmetikkreklame eller reklame for hårprodukter, makeup og styling er gjort av Julia Høgevold:

Til slutt velger jeg å laste opp et bilde i kategorien "fashion". Det som ofte kjennetegner disse bildene er at de har et større kunstnerisk preg enn produktorienterte reklamebilder. Det man selger er ikke produktdetaljer, men en stemning og et estetisk uttrykk. Denne bildekategorien er også normalt kraftig retusjert, og gjerne på en grafisk måte, dvs. at bildene fremstiller umulige og opplagt uvirkelige situasjoner. Akkurat dette bildet er lite retusjert, da det primært er rynker i kjolen som er fjernet. Jentas figur, hår og ansikt er urørt. Hår er gjort av Chi Frisører i Drammen, jeg har gjort makeup selv:Dette er typiske eksempler på bilder i kategorien som Ungdom mot Retusjert Reklame ønsker en lovpålagt merking mot.

11 kommentarer

Lizbeth Osnes

02.des.2010 kl.10:23

Idiotisk å ikke opplyse om at et bilde er retusjert, syns jeg. Tenk på de unge som faktisk tror på dette, og ser hvor mye "mindre pen" de er?!

rolfie

02.des.2010 kl.10:31

Lizbeth Osnes:

Men, se på mine forrige to innlegg på bloggen... der det kun er ikke-retusjerte bilder. Er ikke disse jentene også pene? Skal man også merke reklame med "Advarsel: Pen modell"???

Synne H

02.des.2010 kl.14:18

Til Lizbeth Osnes: Hjelper ikke meg noe om de opplyser om at de har retusjert bildene. Personen er jo fortsatt retusjert, og det er ikke noe en kan gjøre med det. Det kommer alltid til å være et press på skjønnhet, og det har alltid vært det. Kom over det! :-)

Ole

02.des.2010 kl.16:34

Jeg liker hvordan alle er bekymret for alle de andre som ikke vet at ting er retusjert. Men ingen kjenner noen som ikke vet at bilder retusjeres.

Eva Kristin

02.des.2010 kl.17:48

Selvom man innerst inne VET at bildene er retusjerte, så blir man påvirket og får er feil syn på jentekropper :-/

Tonie

02.des.2010 kl.17:49

Fine bilder, men kunne vørt merket med at de er retusjerte, selv de fleste alt vet at bilder i reklamer er fikset på.

Mari

02.des.2010 kl.18:19

NYDELIGE bilder. Men ja, de burde evt vært merket, de fleste ser at de er retusjert, men allikevel.

Jan Helge Almås

03.des.2010 kl.03:41

Trur jeg skal starte en ungdom imot sminke gruppe jeg.
Man får et litt feil syn på jentekroppen når jentene er godt sminket.
Det burde iallefall merkes ganske kraftig på bildene når jentene har blitt sminket!!
Hilsen Jan Helge som er litt misunnelig på rolfies sminke egenskaper :P

Steffen Rachou

05.des.2010 kl.14:11

Å forby fotografer å retusjere er som å si til en tegner at han må huske på å beholde alle kvisene dine så ikke bildet blir feilaktig. Det blir et brudd på friheten til å uttrykke seg kunstnerisk.

Dessuten er motebransjen med på å bryte ned gamle skjønnhetsidealer ved å velge folk som ser spesielle, ikke bare "vakre" ut, samt at den bryter ned grenser mellom maskulint/feminint, vakkert/stygt. Like mye som reklamene streber etter å være perfekte, jobber de største motebladene med å provosere å bryte ned gamle tabuer gjennom (ofte samfunnskritiske) editorials.

eline :D

14.des.2010 kl.10:48

Du må blogge mere :D

Elsker bildene du tar, og teksten du skriver ;)

EM

13.mar.2011 kl.15:35

HERREGUD. Fedme er et større problem enn spiseforstyrrelser! Retusjer i vei, sier nå jeg. Jeg foretrekker å hvile øynene mine på pene bilder og mennesker. Unnskyld meg, men jeg har faktisk ingen interesse av å se valker og cellulitter i undertøysreklamene. Åh, det er så tabu å si det. Men det er så RETT!

Skriv en ny kommentar

rolfie

rolfie

37, Drammen

Fotograf og makeupartist uten hemninger. Ekspert på skjønnhet, glad i å sykle, glemmer å barbere meg i fjeset!

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits